tiistai 19. heinäkuuta 2011

Elonkierto

Perjantaina käväisin mieheni ja koiruuksiemme kanssa Jokioisissa Elonkierrossa. Suosittelen paikkaa lämpimästi, mikäli maatalousaiheet kiinnostavat.

Vierailumme tarkoituksena oli löytää Elonkierron rikkaruohot. Osana AMK maatilaharjoittelukirjaani on kasvio, joko ihan perinteisesti keräämällä ja kuivaamalla kasvit tai nykypäivän henkeen digikuvaamalla cd:lle. Kovasti veti nostalgisuus puoleensa, mutta kameraa räpsimällä pääsee, niin mitäpä muutakaan, kuin helpommalla.

Digikasviostani puuttui siis vielä kolmen rikkaruohon kuvat. Elonkierrossa rikkakasvit kasvavat plakaatein merkitysti, joten löytyminen ja tunnistaminen on erityisen helppoa. Sainkin kuvattua kaiken tarpeellisen ja digikasvioni on valmis sisältäen kuvat 30 rikkakasvista sekä 10 viljelyskasvista!

Elonkierrosta löytyy myös eläimiä. Kanoja kukkoineen, "tavallisia" lehmiä, kyyttöjä, vuohia, lampaita, hevosia sekä sikoja. Eläinten ja kasvien lisäksi siellä voi myös ihmetellä vanhoja maatalouden koneita.

Eloa kiertäessään heräsi mieleen myös hämmentyneitä ajatuksia. Tiesitkö, että jos Suomen kaikki kesannot otettaisiin käyttöön, niin niillä pystyttäisiin ruokkimaan puolen miljoonaa ihmistä?

Rikkaruohotkin voivat olla niin kauniita!

Silkkiunikko, rikkaruoho myöskin...

Peltopähkämö

Viheliäinen, mutta niin kaunis rikkaruoho "Elämän lanka".

Elonkierron kyyttöjä. Valkoinen on pomo nimeltään Natasha.

Tällä vuohella luulisi maitoa tulevan riittävästi, jos tuotanto on missään suhteessa utareiden kokoon. ;)

Elonkierron lystikkäät possut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti