maanantai 23. huhtikuuta 2012

Talviterveiset Kainuusta!

Ahmojen ilottelua Kainuun kevätjäällä

Kevätbongailumme ottivat roimasti takapakkia kahden viikon talvilomallamme mökillämme Kainuussa. Ennen pääsiäistä siellä oli vielä metriset hanget ja - 20 asteen yöpakkaset. Jouduimme siis tosissamme latomaan halkoja takkaan, jotta saimme mökin pidettyä lämpimänä.

Pääsiäisen jälkeen kelit lauhtuivat ja yöpakkaset menivät pyllylleen. Myös päivällä lämpötila alkoi olla mukavasti plussan puolella.

Kevätbongailujen hyytyminen ei sinänsä haitannut, sillä koimme soilla ja saloilla hiihtäessä toinen toistaan mieleenpainuvimpia luontokokemuksia. Pääsimme mm. näkemään majavan vain 6 m etäisyydeltä. Olimme kytiksellä jokivarressa, kun majava lipui jäälautan alta näkyviin. Syödä rouskutti risua, kääntyi ja läiskäytti hännällään merkiksi, että ähäkutti teidät on havaittu!

Pilkkimiset ja hiihtämiset ovat nyt viikon verran olleet historiaa etelään palattuamme. Täällä pääsee jo patikoimaan metsään, sillä lumilaikkuja on enää siellä täällä. Kotipihan krookukset ovat myös täydessä terässä.

Uusia kevätbongailuita tuli eilen sitruunaperhosten ja suruvaippojen myötä. Eilen olikin upean lämmin päivä terassin mittarin näyttäessä + 18!

2 kommenttia:

  1. Vau, majava! Pakko kyllä myöntää, että minua ei saisi kevään alettua minnekään Kainuuseen missä on enemmän lunta tai talvisempaa, ei millään, paitsi häkissä ja pakkopaidassa. Mutta varmaan hiihto aurinkoisilla keväthangilla on ihan kivaakin sellaiselle joka lumesta tykkää ;-D
    tervetuloa takaisin kevääseen!

    VastaaPoista
  2. No täytyy myöntää, että "järkytys" oli itselläkin melkoinen. Ei niinkään lumen määrästä, mutta paukkuvista yöpakkasista. Varsinkin, kun täällä etelässä oli kevät jo niin vauhdikkaasti alkanut. Tosin oli täällä etelässäkin kevät ottanut hieman takapakkia 10 cm hangen myötä.
    Alkujärkytys kuitenkin laantui Kainuussa pian, kun huomasimme, että eräsuksi kantaa ja pääsimme kairaan hiihtelemään ja nauttimaan upeista auringon kimmeltävistä viimeisistä hangista. ;)

    VastaaPoista