lauantai 28. toukokuuta 2011

Sieppo sieppasi itelleen Eukon

Pihamäntyymme ilmestyy aina vapun tienoilla kirjosieppo. Sieppo ei tuottanut pettymystä tänäkään vuonna, vaan ilmestyi uskollisesti pihamaallemme.

Eukon Sieppo sai houkuteltua itselleen kuitenkin vasta 11.5. En aikaisemmin olekaan kirjosiepon kosiopuuhia päässyt todistamaan, mutta tänä keväänä sain seurata kosiskelua aivan aitiopaikoilta. Melkoinen kauniit ja rohkeat -esitys oli käynnissä, koska Eukko meinasi välissä jo lähteä toisen kosijan matkaan. Kävi ilmeisesti vain toteamassa, että kilpakosijan asumus oli vielä kehnompi.

Chirp, chirp, chirpy-chirpy-cheep-cheep Sieppo laulaa livertää yrittäen sinnikkäästi houkutella Eukkoa pesintään. Eukko käykin kurkistamassa pesään, mutta leikkii vaikeasti saatavaa ja jättää Siepon pönttöön ihan yksinään.

Sieppo parka voivotteli hetken viehätysvoiman puutettaan pöntön suulla, mutta ei vähästä lannistunut, vaan aloitti uuden lurittelun.

Naaras kappasi koivusta tuohta nokkaansa ikäänkuin tuodakseen kapioita taloon.

Pesäpönttö Sieppoineen oli hyväksytty! Kapiot nokassa Eukko sukelsi Siepon kanssa pesintäpuuhiin.

Happily ever after tai ainakin tämän kesän!

Tämän kuvasarjan myötä vetäydyn kesälaitumille Kainuun korpeen omalle metsämökille. Hieman surettaa, etten pääse seuraamaan pihamaamme kesän edistymistä, sillä kesä on jo piiiiitkällä, kun tulemme takaisin. Pihamaa jää talonvahdin hellään huomaan. Blogissa siis tauko, mutta kuulemisiin, kun olen takaisin etelässä.

P.S Omenapuu kukkii jo!

1 kommentti: