torstai 29. syyskuuta 2011

Maatiaisprojekti päättynyt

Ihana, käytännönläheinen AMK maatiaiskurssiprojektini on päättynyt. Työ on toimitettu kirjallisena sekä esitetty verkossa kanssa opiskelijoille. Opettaja kysyi luvan lähettää maatiaiset ry:hyn esitykseni ja materiaalini!
Kasvatin projektiin siis maatiaiset ry:stä tilaamiani lipstikan siemeniä. Toisena vaihtoehtona pidin samasta paikasta tilaamiani valkosipulin kynsiä (Ristijärven vanha kanta), mutta heti tainten maahan istuttamisen jälkeen pystyi sanomaan, että jotain on pahasti kasvamisen kannalta pielessä. Lipstikka sen sijaan hitaan alkuun lähdön jälkeen porskutti oikein hyvin.

Sain lipstikan kasvatuksessa tuta myös niiden tuholaisista, sillä elokuun puolenvälin tienoilla niihin ilmestyi jotakin öttiäisiä. Liekö luteita. Ne käpristivät ja ruskettivat lipstikoiden lehtiä.

Eilen käytin ensimmäistä kertaa lipstikkaa ruoan laitossa. Tein hirvikeittoa, johon lihaliemen sijaan laitoin lipstikkaa. Ensin tuntui, että eihän pienestä lehtivarresta mitään makua irtoa, mutta kun lehtivarsi oli kiehunut keitossa pehmeäksi alkoi maku levitä keittoon. Maku alkoi tuntua hieman pistävältä, joten otin lehdet pois ja pehmensin keittoa hieman soijalla. Tuli oikein hyvä hirvisoppa! Tästä edes taidan käyttää keitoissa aina tätä "köyhän miehen lihalientä".
Lipstikan tuholainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti